Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Afwisselend nieuw theaterseizoen in Grote Kerk Loenen

Na het succes van afgelopen seizoen gaat vanaf september het nieuwe theaterseizoen van start in de Grote Kerk en zal er weer iedere maand een voorstelling te zien zijn. Dit betekent een avondje uit niet ver van huis in de mooie ambiance van de kerk midden in het dorp. Ook komend jaar is er weer een afwisselend programma met bekende namen, aanstormend talent, een kindervoorstelling en lokale artiesten.

De eerste voorstelling is op donderdag 19 september; pianist Jan Vayne zal dan een concert geven op de vleugel en het kerkorgel op basis van verzoeken uit het publiek. Publiekslieveling Ekatarina Levental zal in oktober haar voorstelling “Schoppenvrouw” spelen over vijf iconische vrouwen. Een andere publieksfavoriet is een jongenskoor in december. Deze keer zal het gerenommeerde jongenskoor uit Dalfsen kerstliederen zingen. In april zal het projectkoor Vocaal aan de Vecht het Requiem van Mozart ten gehore brengen. Een ander lokaal muziekproject is de ode aan de Loenense muzikant Hans Dullaert. Muziek speelt sowieso weer een grote rol in de programmering komend seizoen. De beroemde bigband The Ramblers speelt swingende hits, terwijl het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet klassiekers uit de balletten het Zwanenmeer en de Notenkraker brengt.  Zangeres Beatrice van der Poel zingt Jacques Brel en Edison-winnares Denis Jannah brengt een gospel ode aan Mahalia Jackson. Voor de kinderen staat in de herfstvakantie een magische voorstelling op het programma en begin van het jaar is het podium voor cabaretier Boban Braspenning. Het seizoen wordt in juni afgesloten met Alderliefste & Friends, die er een muzikaal Frans dorpsfeest van gaan maken.

Voor meer informatie over al deze voorstellingen en voor het bestellen van kaarten, ga naar: www.grotekerkloenen.nl. Kaarten voor het hele seizoen zijn ook te koop bij de drogisterij Enzo Care & Beauty, Bredestaat 10 in Loenen en Boekhandel van Kralingen in Breukelen.

Bekijk de volledige programmering op: https://www.grotekerkloenen.nl/evenementen/

Jaargang 4 | nummer 1 | september 2024

Laatste nieuws